Är jag dum eller?

Imåndags när det var 30+ då cyklar jag, hur dum får man bli?
Det började med att min jobbarkompis smsar att hon är sjuk, jaha hur tar jag mig till jobbet då? Jo, jag kan cykla den milen det är. Sagt och gjort kl 6,50 rullar cykeln iväg och ca 15grader. Svalt och skönt bär det iväg. Sen jobbar jag hela dagen och när jag ska hem visar temperaturen 30+. Vattenflaskan i högsta hugg och trampar hemåt. Hur många gånger som helst ångra jag mig, ALDRIG mer. Eller kanske om det är 20grader, inte ett grad mer. Men det tog 35 minuter till jobbet och BARA 40 minuter hem.
Igår och idag har jag lånat Carinas moped, det gick mycket lättare. Fast i morse kom det en regnskur som inte var särskilt rolig. Tur att jag hade ett par extra byxor med mig.
Imorgon kommer min jobbarkompis att hämta upp mig för nu är hon frisk, tack och lov.=)

Vi har varit till stranden på kvällarna och Frida har blivit tuffare, nu vågar hon gå i och "nästan" doppa hela sig. Har faktiskt fått med Stefan i vattnet, fast vattnet inte har kommit upp i 27 grader.

Trevlig sommar.

Semestern är slut.=(

Jaha, då var min semester slut, imorgon är det jobb igen. Min snälla jobbarkompis sa: "Ett helt år till nästa semester."
Åhh, vad det lät skoj, ett helt år, vet någon hur lång tid det är? Jag längtar redan tills dess. Men en liten tröst är att på onsdag och torsdag är jag ledig.=) Nu så har Stefan 3 veckor semester, så jag hoppas att middagen står på bordet när jag kommer hem. Skulle inte tro det, han är nämligen inget vidare i köket. Mitt hopp får stå till Carina, hon kan om hon bara vill.
Just nu är Carina i Lysekil och tittar på Lars Winnerbäck. Hoppas att det inte regnar på dem. Hon har sin kille med sig, men  båda hennes morbröder är där och säkert en massa till.
Just nu lyser solen så fint här och molnen är "lite" mörka runt om.

Utmaning

Jag har blivit utmanade av Annica:

1. Beskriv reglerna
2. Svara på alla frågorna
3. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar.
4. Be dem läsa din blogg.
5. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
1 Åka till födelsedagsbarnet, men tyvärr så har jag redan tagit bort den från listan. =(
2 Ha tålamod med Frida
3 Träffa Håkan och hans flickvän
4 Köra Lars
5 Dammsuga och torka golven.


Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jobbade på en gruppbostad för utvecklingstörda.

Vilka platser har du bott på?
Oj, hmm? Torp, Henån, Ström, Gbg, Myckleby, Svanesund, Torp, Henån, Svanesund, Henån, Tvet, Hårleby och Vräland. Har säkert missat någonstans, men då får det vara. 

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1.  Köpa hus
2. Ge mina barn
3. Ge mina nära och kära
4. ???
5. ??? Det finns ju alltid någonstans att göra av dem.


Ja vilka ska man utmana?? Anna, ?,?,?,?


Snickare

Min kära Frida har varit ute med grannen och hans barnbarn, han är samma årgång på. Hon har spikat och sågat, sen kom hon in med alla bitar. Det var väldigt vad kul det måste ha varit för allt hamna i våran hall. Inne ska det vara, inte nere i källaren eller ute. =/ Jag vill inte ha en brädhög inne, men nu har vi bestämt att de får bo i källaren.
Så här så det ut.


Mycket spik har det gått åt iallafall.=)
Nu kanske brorsan kan få hjälp, han är snickare.

//

Grattis vännen min!

Idag fyller min "Anki" år och då tänkte jag åka till henne utan att hon skulle veta om det. Men tyvärr så har det hänt så mycket med hennes mormor och morfar så nu åker jag inte. Jag kanske kan få henne till att komma hit och hämta sin present. Skulle så gärna vilja träffa henne men det har varit svårt att få till det, hoppas att vi kan ses snart.

//


Sista semesterveckan =(

Nu är det min sista semestervecka.=(  Varför har det gått så fort och VAR ÄR SOLEN? Skulle gärna vilja ha lite mer sol och värme.

Igår var vi hos kusinsyssling, farbror/faster och allt vad det blir. Vi blev  bjudna på grillat och det var lika trevligt som vanligt, men tyvärr så går tiden så fort när man har det bra. Tack Anna eller Jennie för allt, (ink "kolbitarna") fast de var inte så farligt. Min sambo har nog också ett sådant släktdrag, att bränna köttet lite för länge på grillen. Men då brukar barnen klaga.

Jag skrev för ett par dagar sen att telefon inte gick, på fredagen då skulle våran telefon vara fixad. Igår fick jag ett sms att nu har vi återgärdat felet, tur för dem att telefonen redan fungera på fredagen. Varför tog det tre dagar att skicka ett sms?

//

Död telefon

Telefonen fungerar inte=( Vet inte vad som har hänt, för igår kväll så skulle jag ringa och då var telefonen död. Det hörs ett svagt brus men ingen kopplingston. Tur att internet och mobilen går.
Gjorde en felanmälan igår och har sett att det har varit en gubbe borta vid station, men han har åkt och telefon funkar fortfarande inte. =(

Hemma igen!

Det är härligt att åka på semester men det bästa är ändå när man kommer hem till sitt igen.

På söndagen åkte vi tåget till Stockholm, där hämta "svågern" oss. När vi kom fram till "svägerskan" och "svågern" i Vaxholm så blev det middag. Grillat kött, grillade grönsaker, kokt potatis och sallad, det var jättegott.

På måndagen åkte de till jobbet och dagis för kusinen. Vi tog bussen in till stan och gick för att shoppa. I lugn och ro gick vi inne bland affärer, medans det ösregna. Carina köpt två linnen och ett par byxor, Frida köpte ett par skor och en klänning. Själv hitta jag inget till mig, men jag var lika glad ändå.

Tisdagen var lite värre, bussarna hade börjat strejka vid midnatt. Hur tar man sig från Vaxholm om inte bussarna går och bilen står hemma på Orust? Tack och lov så går det båtar in till stan, så vi fick en lång promenad till kajen. Sen gick vi på Junibacken och Gröna Lund, så kom regnet igen. Så då bestämde vi oss för att åka hem, klockan var ju ändå ganska mycket.

I onsdags tog vi en slappar dag, vi gick till badplatsen och kände på det kalla vattnet. Frida var den som bada mest, ända upp till magen. Sen gick vi till dagis för att hämta hem kusinen och så in en snabbis i affären. Sen så gjorde jag middag och barnen lekte.

Igår så åkte vi hem med tåget, kl 12,10 från Stockholm och kl 15,17 framme i Göteborg, det är en fördel med X2000. När vi kom till Göteborg så skynda vi oss av tåget och snabbt till bussen, för den bussen var en Orustexpress och då slipper man byta. Sen blev vi hämtade vid stora vägen av min lillebror, så vi slapp gå och bära/dra alla tunga väskor.
Äntligen hemma!